Kapitel 66

Ända sedan datumet för balen sattes har Ofelia haft Zack efter sig mer än vanligt och varje dag har han frågat om hon vill gå på balen med honom. Den här dagen tog han dessutom chansen att följa med Eric över bara för att få in frågan en extra gång. Ofelia, som var mer än less på honom, fick en idé när hon såg Fiona och Eric stå och prata nervöst med varandra.



Fiona hade länge väntat på att Eric skulle fråga henne till balen och nu var det bara en dag kvar så hon hade bjudit hem honom för att ge honom en sista chans att ställa frågan. Hon hade länge tyckt om honom som mer än en vän men hon var alldeles för blyg för att våga ta första steget och riskera att skämma ut sig om han inte tyckte likadant.

Han tittade ovanligt mycket ner i golvet idag och verkade ha svårt att komma på något att säga. Han började sedan försiktigt och väldigt tyst säga "Vill du..".


Ofelia avbröt honom, "Gå på balen med mig." Mitt i överraskningen över att hon ens pratat med honom så fick han bara fram ett "O-okej..".


Fiona kunde inte tro sina ögon, hon som trodde att han skulle fråga henne och så väljer han att gå med Ofelia. Hennes hemska syster som aldrig sagt ett snällt ord till honom. Hon kunde inte hålla tillbaka tårarna och sprang in på sitt rum.


Ofelias plan fungerade, i skolan dagen efter hade hon knappt sett röken av Zack. Att Fiona var upprörd hade hon knappt lagt märke till. När det var dags att bege sig till balen var stämningen i limousinen väldigt spänd. Eric vågade knappt titta på Fiona som satt där med rödgråtna ögon, Clara hade övertalat henne om att hon borde gå på balen även om hon inte hade någon dejt. Då och då slängde hon elaka blickar mot Ofelia som trots situationen verkade ganska obrydd om det hela.


Fiona plågade sig igenom kvällen. Så fort Zack varit i närheten hade Ofelia varit som ett plåster på Eric och så fort han försvunnit utom synhåll hade hon ignorerat honom och flörtat med första bästa kille som föll henne i smaken medan Eric hämtade bål eller gjorde något annat åt henne. Han hade inte gett Fiona någon uppmärksamhet alls, inte ens en blick åt hennes håll där hon stått ensam i ett hörn. 

När kvällen var över var hon rasande. Hon var arg på sin syster som stulit hennes bästa vän, hon var arg på Eric som valt Ofelia över henne och hon var arg på sig själv för att hon inte var bra nog åt honom. Hon skyndade sig hem direkt när balen var över och låg vaken hela natten medan tankarna snurrade runt i huvudet på henne.


Ofelia hade däremot inte en tanke på att åka hem utan begav sig ut på stan för att plåga grannarna. Hon begav sig inte hem förrän äggen var slut och kastarmen trött, helt nöjd med dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar