Kapitel 68

Clara hade sett hur dåligt Fiona mått ett bra tag nu och bestämde sig för att ta med henne på en kampsportsturnering i Kina.



Miljöombytet verkade göra gott och Fiona fyllde sina dagar av träning, några matcher och massor med meditation.


Meditationen hjälpte henne mycket och det var lätt att släppa alla problem i den nya omgivningen. Långt borta från alla som sårat henne.


När hon återvände hem till Appaloosa Plains så blev hon glatt överraskad över att någon faktiskt saknat henne. Joey var två år äldre och hon kunde inte tro det, men han flörtade med henne.


Hon blev helt till sig över det faktum att någon var intresserad av henne, den töntiga, blyga tjejen som ingen brydde sig om i vanliga fall. Joey var dessutom en av dom populäraste killarna på skolan. Hur kunde hon ha så tur helt plötsligt?


Veckorna som följde flöt ihop i ett rosa skimmer. Så kom en dag då dom hade huset för sig själva och Joey tyckte att det skulle vara ett perfekt tillfälle att få lite ensamtid. Fiona blev lite nervös när han började leda henne mot sovrummet, men följde med, nyfiken på vad han ville.


Det var inte den bästa upplevelsen hon haft, men hon var glad så länge hon fick vara vid hans sida. Vilket det snart visade sig att hon inte skulle vara länge. Han reste sig snabbt ur sängen, klädde på sig och började gå. När Fiona följde efter honom fräste han till om att hon inte skulle vara klängig och att han behövde tid för sig själv. Hon kunde inte annat än att stå kvar och se på med tårfyllda ögon när han smällde igen ytterdörren efter sig.


Fiona var snabbt tillbaka i sina gamla vanor. Läxor, träning, tårar och en ilska som bara blev värre när Joey återvände till huset, denna gången i sällskap av Ofelia.


Resan till Kina hade gjort Fiona gott, men Clara insåg att en sådan kortsiktig lösning inte skulle ha någon vidare effekt på ett så stort problem. Fiona tränade mer och mer samtidigt som hon åt mindre och mindre. I rädsla om vad som skulle kunna hända om det fortsatte på samma sätt beslöt sig Liam och Clara för att göra miljöombytet lite mer permanent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar