Kapitel 55

Efter bröllopet känner Clara att hon verkligen behöver komma bort från vardagen ett tag och hon lyckas övertala Liam till att åka på en smekmånad till Kina. Allt är så underbart exotiskt och färgglatt och hon stormtrivs direkt dom kliver av planet.


Det finns så mycket att upptäcka och deras första stopp blir en underbar trädgård med fruktträd och en stor damm full av fisk.


Frukten satt lite väl högt för att Clara skulle nå så hon tar på sig sitt sötaste leende och blinkar åt Liams håll. Han suckar lätt men ger sig sedan av mot närmaste träd för att plocka lite frukt åt sin fru. Medan hon väntar plockar hon fram reseguiden och försöker hitta namnet på allt hon ser runt omkring.


Det dröjer inte länge innan Liam återvänder med famnen full av frukter som ingen av dom kan namnen på. "Vilken ska vi testa?" frågar hon och sträcker sig försiktigt efter en gul liten frukt. "Ta den här, den ser god ut." säger Liam snabbt och försöker ge henne en lite större grön frukt vilket resulterar i att han tappar allt på marken. Dom plockar upp var sin mystisk grön frukt och tar en tugga. Dom var nog inte riktigt mogna än men goda ändå.


Vissa dagar spenderar dom ute på äventyr i och runt staden men båda två har hittat en favoritplats med utsikt över dom varma källorna där dom njuter av omgivningen och varandra.


På kvällarna letar dom upp olika restauranger, vissa riktigt lyxiga med guldstatyer ståendes vid ingången och andra lite mer i stil med gatukök. Medan Liam försöker göra sig förstådd och kanske lyckas beställa något så studerar Clara menyn och försöker tolka dom vackra tecknen. Hon är så fascinerad av allt hon ser att hon inte ens lägger märke till att Liam tappar tålamodet och börjar bråka med ägaren förrän dom blir utkastade.


Många marknader hinner besökas också och när Clara äntligen lyckas få med Liam in i en liten bokaffär så är det han som gör ett fynd. Han hittar en bok om kampsport och blir genast intresserad. Hon blir lite orolig över vad han har för planer med det men bestämmer sig för att det är bäst att hålla tyst.


Dom hittar en man som jobbar som guide och får höra dom mest spännande historierna om olika sägner och myter. Han visar sig vara en riktigt bra berättare och båda två lyssnar noga för att höra varje ord han säger.


Men allt handlar inte om att se så mycket som möjligt och det hinns med en hel del romantik och mycket tid för varandra i skenet från näckroslyktorna.


Överlag så håller sig Liam på bra humör och även han blir lite tagen av den romantiska omgivningen och det ena leder till det andra. Hotellet är ju inte bara till för att sova i och dom är ändå nygifta.


Just innan dom åkte hittade Clara Trillians gamla kamera och den höll hon hårt i hela resan och hon tog kort på allt hon såg, vilket större delen av tiden inkluderade Liam, vilket han inte alltid var så förtjust i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar