Kapitel 52

Liam har verkligen jobbat hårt och till slut kommer dagen för hans första scenuppträdande. Clara kliver upp lite tidigare än vanligt för att göra pannkakor till hela familjen.


Sedan ger dom sig av till parken, Marcia var dock tvungen att jobba men sa att hon skulle komma senare om hon hann.


När Liam har inspekterat scenen så fördriver han tiden genom att kasta boll med ägaren. Rakel är inte säker på om han bara har tränat för hårt eller om han verkligen är ute efter att skada den stackars mannen.


Han stannar dock upp tvärt när han ser Clara gå fram till en okänd man. Först står han bara där och stirrar innan han börjar röra sig dit med stora steg. Rakel som har satt sig ner med ett äldre par en bit bort ser vad som händer sen.


Hon kan se Liam ta tag i Claras arm och hon hoppar till och ser först rädd ut.


 Hon kan höra att han har höjt rösten men inte vad han säger. Stackars Clara ser ut att kunna börja gråta vilken sekund som helst.


Precis när Rakel reser sig upp för att gå dit så hindras hon av mannen som gärna vill fortsätta samtalet med henne. Clara ser dock lugnare ut nu så hon gör inget mer försök att ta sig dit.


Clara är glad att hon lyckades få Liam att lugna ner sig, det brukar annars bara vara hans systrar som klarar av den uppgiften. Men efter att hon flyttade in i huset så har hans utbrott kommit oftare och hon har börjat lära sig hur man ska hantera dom. Nu är det snart dags för showen att börja och hon ger honom en snabb puss för tur och ser honom sedan ta sin plats på scenen.


Trots att han glömt att fixa både kulisser och extraljus så var showen lyckad och hans största fan hjälpte till med att få igång resten av publiken också.


När allt var över så välkomnades han av Clara som bara älskade att se honom på scen och dom skyndade sig snabbt iväg för att ta en taxi hem.


Rakel stannade kvar längre och pratade med Cedrik som också kommit för att se sin bror uppträda. Dom sågs inte särskilt ofta längre och hon ville passa på att spendera så mycket tid som möjligt med honom när det väl blev av. Det visade sig att han fått jobb på ett kontor i stan och chefen var tydligen redan imponerad av hans arbete så det skulle säkert inte dröja länge innan han hade nog med pengar för att flytta ut ur Embla och Fidelis hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar