Kapitel 71

Det var äntligen dags för Fiona att komma hem. Hon hade fortfarande en lång väg kvar att gå för att må helt bra, men hon kände att det var dags att vara omgiven av sin familj igen. Den ilska hon känt mot Ofelia hade lugnat sig och hon hoppades på att dom skulle kunna bli vänner en dag. För att fira hennes hemkomst så hade familjen ordnat en liten välkomstfest i kombination med deras födelsedag. Ja, det var äntligen dags för tvillingarna att lämna tonåren bakom sig.


En av gästerna var Jason och Fiona fattade genast tycke för honom, det verkade även som att hennes känslor var besvarade. Något som hon inte tänkt på var att det inte alltid var vist att vända ryggen mot Ofelia. Särskilt inte när hon glömt att upplysa sig om ifall Jason och Ofelia hade ett förflutet.


Fiona känner hur Ofelia tar tag i hennes axel och sliter henne från Jasons lockande blick. "Hur vågar du?!", skriker Ofelia rakt i ansiktet på henne. Ofelia håller inte tillbaka något och skriker om att Jason är hennes innan hon går över på mer personliga angrepp och river upp varenda litet sår som Fiona lyckats läka och hon slutar inte ens när Fiona springer gråtandes ut ur huset.


Clara som sett det hela är förtvivlad. Så många gånger har hon försökt få Ofelia att inte bråka med Fiona men utan resultat. Ofelia har aldrig lyssnat på någon annan än Liam. Hon försöker få honom att prata med Ofelia och verkligen se till att hon förstår att hon inte kan bete sig så. Men som alltid så ser han inte problemet, i hans ögon har Ofelia alltid varit en perfekt och han vägrar som vanligt att inse att hon gjort något fel.


Den här gången tappar hon dock humöret totalt. Hon har accepterat Liams mindre trevliga sidor sedan dom var små och dom har länge lyckats leva ett bra liv tillsammans, men nu, för första gången i sitt liv, så är det hon som startar ett bråk med honom. Han är dock lika orubblig som alltid och Clara beger sig ut ur huset för att försöka bli av med sin frustration och leta efter Fiona.


När ljudnivån lagt sig och huset är lugnt igen så hittar Ofelia snart tillbaka till Jason, som genast är med på noterna. Det är så här hon alltid har föredragit det, ensam i huset med någon lättlurad snygging i armarna. Hur det sker kunde hon inte bry sig mindre om.


Efter bråket letade sig Liam upp på taket där Claras trädgård växt sig riktigt praktfull. Men han är inte ensam. Lucy, familjens hembiträde som också var bjuden på deras lilla firande, hade följt efter honom. Hon närmade sig sakta, med några lugnande ord tog hon hans händer och drog honom intill sig.


Nedanför stod Clara, som återvänt till tomten efter att hon inte hittat Fiona. Hon vågade knappt titta när hon såg vem som stod brevid poolen men tvingade sig att gå fram till kanten. Det kändes som att världen rycktes undan under hennes fötter när hon såg Fiona ligga livlös på botten.

1 kommentar:

  1. NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera