Kapitel 70

Clara hade länge märkt att familjen var på väg att glida isär och införde en ny regel. Minst en gång i veckan skulle hela familjen, eller, nästan hela, samlas och äta frukost tillsammans. Det var dock den enda regel hon verkade kunna få Ofelia att följa då hon för det mesta var spårlöst försvunnen resten av tiden. Det var knappt att hon kom hem för att sova längre. Men eftersom det inte var länge kvar tills hon var myndig så kände Clara att det inte fanns mycket hon kunde göra åt saken. Det var inte som att hon spenderade överdrivet mycket tid hemma heller.


Sedan Fiona lämnat huset så hade Liam väldigt mycket tid för sig själv, kanske lite för mycket. Men det gav honom mycket tid att skriva nya låtar och spela dom på högsta volym.


Clara reste till Kina för den ena turneringen efter den andra tills hon äntligen fick möta, besegra och med det ta över titeln från den tidigare stormästaren. Hon hade kämpat hårt för att ta sig dit och minns hur det hela började för länge sedan. På hennes smekmånad, där Liam köpt med sig en bok om kampsport hem som hon innerligt önskat att ingen skulle använda. Och nu stod hon själv där, otroligt mycket starkare än hon varit då, både fysiskt och psykiskt. Nu kunde ingen längre stå i hennes väg.


Ofelia däremot hade börjat dra åt sig lite väl mycket uppmärksamhet ute på sina äventyr. Efter en simtur i floden möttes hon av Cleveland, bartendern från hennes favoritklubb, som var väldigt angelägen om att få spendera tid med henne även utanför jobbet.


Han tog henne till en avskild park där dom kunde vara ensamma med varandra utan att riskera att någon såg dom. Där spenderade dom sedan hela dagen tillsammans och kröp närmare och närmare varandra medan solen och värmen började försvinna. Dom tog inte avsked förrän Cleveland fick ett argt samtal från sin chef när han inte dykt upp på jobbet.


Tillbaka i St Claire kände Clara att hon behövde ett nytt mål i livet, ett som höll henne närmare hemmet. Efter flera timmars jobb i trädgården så hade hon fått ihop ett grönsaksland, lagom till skymningen. Några telefonsamtal på det och sen hade hon officiellt sitt första jobb någonsin, trädgårdsmästare.


Nu kunde hon än en gång spendera varje dag med Liam och välkomna honom hem efter varje spelning. Nu när dom hade huset för sig själva mest hela tiden så förstärktes deras känslor för varandra och lyckan vällde över dom båda.


Ofelias prioriteringar fick henne däremot att välja att sova utomhus när hon inte hade någon kille att stanna hos över natten framför att åka hem och försöka smyga sig in på sitt rum.



1 kommentar: