Kapitel 77


Det hände inte ofta men då och då så brukade Rakel samla ihop släkten på en fest och den här gången var det maskerad. Fiona följde glatt med, hon fick en paus från vardagen och fick chansen att prata med faster Embla om sin farmor och farfar och hade hon tur kunde hon även få höra om vad Embla själv hade fått höra om sin mormor Trillian och all mystik som omgav henne. Fiona visste att Trillian låg begravd på deras tomt men eftersom Liam aldrig varit intresserad av att få höra om sin egen bakgrund och då han aldrig fått lära känna sina föräldrar så hade det inte hjälpt att fråga honom om det.

Embla berättade om att folk pratade om att ha sett UFO:n flyga över staden, den tragiska kärlekshistorian om Kalle som gått bort strax efter deras förlovning och dom rykten som gått om vem som egentligen var far till hennes barn, men att sanningen aldrig kommit fram.

Fiona lyssnade fascinerat och försökte memorera varje ord. Embla var en riktigt duktig berättare och hon ville vara säker på att framtida generationer skulle få höra om familjens bakgrund.


Ofelia däremot avskydde sin fasters fester. Så fort hon kommit in genom dörren styrde hon stegen mot tv:n och där satt hon tills Clara gav upp sina försök att få henne att prata med någon och lät henne gå.


När festen var över så var Fiona snabbt inne i sina rutiner igen. Efter ett studiebesök på stadens sjukhus hade hon bestämt sig för att bli läkare och hon spenderade nästan all sin tid med att göra läxor och extra-arbeten.


När hon inte pysslade med olika projekt för skolan så hade hon mest näsan i en bok och läste om fysiologi, biologi och andra ämnen på universitetsnivå. Allt för att underlätta hennes väg mot sin dröm. Hon var dock noga med att alltid sätta av lite tid varje dag till Eric. Hon visste att hon inte skulle orka med allt arbete om hon inte fick glömma allt och slappna av med honom ibland.


Ofelias planer för kvällen var så långt ifrån Fionas man kan komma. Hon hade dragit förbi Corys hus med en maskeraddräkt åt honom och dom gav sig ut för att tigga godis och busa med grannarna. Som förväntat så var godiset inte vad Ofelia var mest sugen på.


Men heter leken bus eller godis får man vara glad att masken döljer det missnöjda ansiktet när man faktiskt får godis.


Men när har Ofelia följt någons regler? Hon hade med sig ägg och äggen skulle användas. Godis eller inget godis, här kommer ingen undan.


Men det är något som oroar henne. Hon skyllde det först på för mycket godis, sen på någon konstig influensa. Till slut visste hon inte vad hon skulle tro.


1 kommentar: