Kapitel 1

Trillian är riktigt nöjd med sin tomt och tittar länge på utsikten, så vacker natur. Hon önskar att hon hade en kamera så hon kunde ta riktigt fina kort på allt men nöjer sig med några ynkliga foton med mobilen.
 

Hennes hus däremot lämnar mycket kvar att önska, eller, det är ju inte ens ett hus utan mer av ett utedass som hon snickrat ihop av några gamla brädor. Hon hittar i alla fall ett fint grönt kylskåp på loppis hos en granne för en billig peng och när bärhjälpen får syn på hennes ynkliga hem får hon även en gratis säng.


När hemmet är fixat så gott det går så är hon ivrig att ge sig ut på upptäcktsfärd. Hon börjar gå och hittar efter ett tag till skrotupplaget och blir nyfiken på vad det gömmer sig för skatter bland skroten. Det är tur att hon inte är rädd för att skita ner händerna, för smutsigt är det, och det enda hon hittar är skrot. "Det kan man säkert använda till nånting" tänker hon och stoppar ner det i ryggsäcken.


Hungrig blir man av att flytta och upptäcka nya saker. Hade hon inte sett en fruktträdgård hos en av grannarna? Hon smyger försiktigt över staketet och pallar lite druvor som hon sedan nöjt mumsar på medan hon känner hungern ge med sig.


Mätt och belåten fortsätter hon att undersöka staden och hamnar efter en stund på den lokala baren, hon försöker få lite information om staden och dess invånare från bartendern men får inte mycket respons. Han stirrar hela tiden ogillande på hennes hår och hon får känslan av att han inte gillar nykomlingar. Hon slinker försiktigt ut samma väg som hon kom och tänker inte sätta sin fot där igen i första taget.


Efter sitt första misslyckade försök att ta kontakt med någon så söker hon sig till biblioteket för att läsa lite. "Vill ingen berätta om staden för mig så får jag väl se till att läsa mig till det jag vill veta istället" tänker hon lite buttert, men det hon läser är så fascinerande att alla negativa tankar trängs undan.


En stund senare har hon helt glömt bort den tråkiga bartendern och ger sig på ett nytt försök att träffa folk. Den här gången går det bättre och hon får trevliga bemötanden från två intressanta simmar. Den första presenterar sig som Gabbe och den andra som Benjamin. Klockan börjar dock bli mycket och Trillian har insett att hon måste skaffa sig ett jobb om hon vill ha ett riktigt hem någon gång så hon säger adjö till de båda männen och ger sig ut på stan igen.



Men Trillian har aldrig haft ett jobb tidigare och vet inte riktigt vad det är hon vill göra heller, så får hon syn på en restaurang och tänker "Mat är gott, det kan väl inte vara så svårt att jobba med." Strax därefter har hon pratat sig till ett jobb som diskplockare.


Nu har hon bara en sak kvar att göra innan hon beger sig hemåt igen. Hon smiter in på gymmet och lånar duschen så hon ska lukta fräscht på jobbet imorgon. Sen är hon så trött att hon knappt hinner fram till sängen innan hon somnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar