Kapitel 9

Trillian har ingen aning om vad hon ska göra härnäst. Hon som aldrig tidigare haft så mycket som en dejt och nu har hon helt plötsligt två killar, varav en är pappa till hennes ofödda barn. "Hur ska jag kunna välja en av dom? Måste jag välja? Jag gillar ju båda två." tankarna flyger runt i cirklar i huvudet på henne. Hon är lite rädd för att lämna tomten och riskera att träffa på Kalle eller Garret och svarar inte heller när dom ringer.

Till slut kommer hon på att hon alltid kunnat söka svar på biblioteket tidigare och spanar åt alla möjliga håll samtidigt som hon försöker göra sig osynlig på vägen dit. Väl där träffar hon på killen från sitt gamla jobb, var det Zacke han hette kanske. Dom har börjat komma varandra ganska nära och Trillian drar några skämt innan hon försöker ta upp sitt problem.


Han har dock ingen tid att ge henne råd då han måste iväg till jobbet och till sin fasa ser Trillian Kalle i dörren.


Hon försöker gömma sig bakom en bok men det är för sent, han har redan fått syn på henne. Hon hoppas innerligt att hennes stora tröja ska dölja magen som har börjat växa. Antingen är Kalle blind eller så är det inte så synligt som Trillian tror för han pratar på som vanligt och nämner inte ens att hon inte svarat i telefonen. Hon känner sig dock ganska osäker och vill inte riskera att få en kram av honom för då kommer han definitivt att märka något.


Hon ger honom istället en snabb puss och säger att hon måste springa vidare.


Hon hinner knappt ut ur byggnaden innan telefonen ringer. Det är Garret och hon känner att det kanske är bäst att ta tjuren vid hornen ändå, hon kan knappast rymma från den här röran för evigt. Hon hinner knappt svara innan Garret bjudit in henne på en fest samma kväll och fått henne att lova att dyka upp.

Det är kanske inte den bästa tidpunkten att berätta för honom nu tänker hon och bestämmer sig för att skjuta upp det lite till. 

Hon känner sig allt annat än sugen på att gå på fest men hon har lovat så hon släpar sig dit ändå. Det tar inte många minuter innan hon upptäcker en sak som Garret glömt att nämna om sig själv. "Är du gift!?" skriker hon och blodet kokar i hennes ådror. Garret rycker bara på axlarna och verkar inte se problemet. Nu är hon verkligen glad att hon inte berättat om barnet för honom, han är verkligen ingen lämplig pappa till hennes barn.


När hon tömt ur sig all sin ilska på Garret så vänder hon sig om och ser ingen mindre än Kalle. "Hur länge har han stått där?" undrar hon smått panikslaget. Han verkar inte ha uppfattat vad bråket handlat om så hon ursäktar sig snabbt och åker sedan hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar