Kapitel 49

Nästa morgon möts Liam av ett okänt ansikte nedanför trappen när han är på väg för att fixa frukost. Ju äldre han har blivit desto sämre har han varit på att hantera främlingar och det tar inte lång tid innan Fideli får se hans mindre smickrande sida. Han påpekar snabbt att hon inte hör hemma där och gör bäst i att dra dit pepparn växer, snabbt.


Men Fideli är inte en sim man kan bete sig hur som helst mot och med mycket livserfarenhet och en vass tunga går hon genast till motattack och ett enormt bråk utbryter mellan dom.


Rakel reagerar numera instinktivt så fort hon hör att Liam bråkar och dyker snabbt upp och drar Fideli åt sidan. Hon presenterar sig själv, ber om ursäkt för sin bror och drar igång ett trevligt samtal på nolltid för att få henne att glömma Liams hemska beteende.


Men det räcker inte länge. Så fort hon kommer i närheten av Liam så ska han retas och bråka med henne och det går knappt för henne att gå ut ur sovrummet utan att springa in i honom.


Det går till slut så långt att han tar till våld och örfilar henne. Då får hon nog, det här kan hon inte stå ut med.


Hon går med stora steg till Embla och säger rakt ut att nu flyttar hon. Embla tar hennes händer i ett försök att få henne lugn och tittar på henne med stora valpögon. "Snälla, stanna här med mig. Trillingarna tar studenten om bara några veckor och då kan vi skaffa något eget tillsammans. Allt jag ber om är några veckor, jag kan inte lämna dom innan dess." Embla kan se sin flickvän sakta smälta och vet att hon kommer att stanna, för hennes skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar