Kapitel 26

Didrik har börjat oroa sig för Dafne, hon smyger iväg nästan varje natt när hon tror att han inte ser. Går han inte och lägger sig ensam så är sängen tom om han vaknar mitt i natten. Han har ingen aning om vad det är hon har för sig då han vet att hon inte har skaffat något jobb än, men han bestämmer sig för att lita på henne och låter henne ha sin hemlighet, för tillfället. Hon är precis lika kärleksfull mot honom som vanligt och så länge det inte ändras så är han inte orolig över vad hon gör om nätterna.


Varje morgon när han vaknar så ligger hon dock där och sover. Det han inte vet är att hon precis hunnit smyga in och somna när det är dags för honom att kliva upp.


Alla som känner Didrik hade gissat att han skulle satsa på att bli en sportstjärna, inklusive Didrik själv. Men när det var dags för honom att skaffa sig ett jobb så kände han en annan barndomsdröm kalla. Han kunde se en stor rymdraket framför sig där han hade en plats inuti och kände att det är vad han vill göra, så istället för att åka till arenan så svängde han av lite tidigare och tog värvning inom armen.


En dag när resten av familjen var iväg på jobb och skola så kände Dafne av något hon aldrig varit med om tidigare. Hon hade känt sig lite krasslig en tid och precis när hon trodde att hon var på väg att bli frisk så känner hon en smäll i magen som får henne att nästan vika sig dubbel. Hon misstänker vad som är på väg att hända och rusar in på toaletten där hon gräver fram ett av Trillians gamla graviditetstest, det visar positivt. Dafne som aldrig velat ha barn blir så arg att hon ställer sig och skriker rakt ut i luften och skrämmer slag både på brevbäraren och grannens barn som råkar vara ute.


Hon hinner samla sig lagom tills att Didrik kommer hem och kämpar för att hålla minen när hon berättar om barnet för Didrik. Han blir överlycklig och kastar sig runt halsen på henne. Precis som Trillian så ser han fram emot att få ett eget barn att leka med.



Dom pratar även om bröllopet som dom knappt börjat planera och kommer överens om att det är bäst att gifta sig innan barnet kommer, sagt och gjort så hade dom en liten och väldigt privat cermoni på studs.


Didrik har även han en överraskning åt Dafne och leder henne ner för en ny trappa som leder till hennes alldeles egna musikstudio. Han ursäktar att det inte ser ut som så mycket än men med tiden så ska hon få dekorera så hon får det precis som hon vill ha det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar