Kapitel 40

Att bara ta hand om trillingar är en konst i sig, att ta hand om trillingar, en tonåring och samtidigt behålla sina höga betyg är en helt annan sak.

Embla pottränar, matar, byter blöjor, hjälper med läxor, gör sina egna läxor och nattar småttingar i vad som känns som en oändlig cirkel men på nåt vänster lyckas hon med det som hon aldrig trodde var möjligt. Hon visste hur hennes mor bävade inför samma uppgift som Embla, med hjälp av hembiträde och barnvakter, klarar av galant. Det är som om hon var född till att ta hand om barn. Eivin visar sig dock vara en större hjälp än väntat då han älskar att prata och leka med dom små och även ger dom mat ibland.




När kvällen för balen kommer och hon ser på Liam så känner hon sig inte ens ledsen över att hon inte kan gå utan är glad över att hon får vara hemma och gosa med sina syskon istället.


En av barnvakterna, Erika, ägnar gärna lite tid åt Eivin ibland också. Det har han inget emot då han tycker att hon är rolig och ofta får honom att skratta.


Ibland kommer hon över fastän dom inte behöver någon barnvakt och det gör honom alltid lika glad, särskilt när dom har kuddkrig tillsammans. Hon är Eivins första vän utöver hans syster då alla andra barn tycker att han är så konstig och därför har ingen velat prata med honom tidigare. Han är dock bara glad över att någon vill leka med honom.

 
Nu tar tårtorna över köket, det är dags för fler födelsedagar än huset någonsin sett samtidigt förut. Förutom trillingarna som ska börja skolan så är det dags för Embla att avsluta sina studier och påbörja vuxenlivet. Firandet pågår hela dagen och huset är fyllt av glädjetjut, springande fötter och grädde, vänta nu, var det Liam som kastade tårtan på väggen?


Rakel börjar växa upp till den lilla prinsessa som Essibel alltid önskade att Embla var. Det får henne att sucka djupt och sakna sin mamma lite mer än vanligt.


Cedrik kan knappt vänta tills skolan börjar så han får lära sig massa nya saker och träffa nya vänner. Han är dock lite försiktig och håller sig gärna till sin bror för att få stöd när okända simmar är i närheten.


Liam börjar bli en liten bråkstake, håller han inte på med något fuffens så planerar han det säkert. Men han skulle aldrig göra något riktigt elakt mot sina syskon för familjen är ändå väldigt viktig för honom med tanke på allt som Embla gjort för dom, däremot är det inte sagt att grannarna går säkra.


Embla märker ingen större skillnad på livet som vuxen, efter att ha varit tvungen att växa upp och ta ett enormt ansvar redan i tonåren så är den enda riktigt märkbara skillnaden nu att hon inte går i skolan längre. Annars är det samma sak som förra månaden, ta hand om syskonen så att dom får en så bra uppväxt som möjligt, sen är det hennes tur att leva som hon vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar