Kapitel 42

Någon som har kommit till huset för att stanna är Trillian. Ju längre tid som går från hennes bortgång, desto mer vill hon lämna graven. Hon lagar mat, diskar, leker med barnens leksaker och hemsöker badkaren.


Hon har även fattat tycke för Cedriks säng vilket han inte är riktigt lika förtjust i, även om han tycker om att ha sin mormor i huset.


Men när hans egen säng är upptagen går det alltid att krypa ner brevid Embla som tagit över det stora sovrummet.


Embla spenderar dock inte hela nätterna i sängen. Hon har insett att hon måste skaffa sig en inkomst men känner verkligen inte för att sitta instängd på något tråkigt kontor hela dagarna. Istället får grannarna "skänka" lite saker så att familjen kan betala hyran. "Bara något litet" tänker hon. "En stol saknar väl ingen?".


Inte riktigt en stol kanske, men ibland måste man tänja på gränserna och se om man kan komma undan med grannens bil.


Så är det dags för trillingarnas första skoldag. Cedrik är lite orolig över hur det kommer att gå. Han vill så gärna göra bra ifrån sig. Liam däremot är mest bara nyfiken på dom andra barnen och Rakel hoppas att hon kan hitta en tjejkompis i sin egen ålder som omväxling efter att ha spenderat så mycket tid med sina bröder.


Väl i skolan så tycker sig Liam se någon han känner igen. Han är nästan helt säker på att tjejen några bänkrader framför honom är samma tjej som han såg på kyrkogården för ett tag sedan. Han blir genast nyfiken på henne och går fram till henne på en rast för att se vem hon är. Han får veta att hon heter Clara och hon bjuder dessutom med honom hem efter skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar