Kapitel 5

Nästa morgon så passar hon på att städa lite åt familjen Rappe innan hon beger sig ut i staden på nya äventyr. Alla var för trötta för att orka diska efter middagen igår så det tar Trillian glatt hand om som tack för att hon fick sova där med alla moderna bekvämligheter som hon fortfarande saknar hemma som spis, badkar och tak.


Det märks ofta att Trillian är fast besluten att leka sig genom hela livet. Till och med en så enkel sak som ett toabesök blir till en chans att roa sig för henne.


Helt plötsligt sätter sig en fjäril på hennes näsa när hon står och filosoferar i parken, hon tycker att den är riktigt fin och studerar den länge. Då kommer en äldre tant förbi och säger "Vilken fin fjäril du har där, du vet väl att du kan få en fin slant för den?" Det visste hon inte, men tanten hade rätt och eftersom hon har lite ont om pengar ger hon sig ut på jakt efter fler



Hon känner också att det kanske är dags att använda gymmet till något mer än bara duschar och sätter sig försiktigt med en maskin, förbereder sig för att ta i så vikterna flyger och, OJ! Riktigt så tungt trodde hon inte att det var. Hon kämpar vidare en stund utan större resultat och väljer sen att springa på löpbandet istället men där får hon istället kämpa för att hålla sig uppe. "Hmm, träning kanske inte är riktigt min grej ändå" tänker hon och letar efter något roligare att göra.



På vägen ut springer hon in i en av sina arbetskamrater som hon aldrig lyckas lära sig namnet på, men vad är ett namn när man ändå bara pratar om matlagning? Han ger henne lite tips på hur hon ska klara sig bättre på jobbet och lär henne även ett nytt recept.


Med pengarna hon lyckats tjäna in så har hon nu lyckats bygga ut sitt lilla utedass till en riktig toalett med badkar och allt. Hon börjar känna sig ganska stolt över sitt enkla hem nu även om hon fortfarande sover under bar himmel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar