Kapitel 8

Det första Trillian vill göra när planet landat är att prata om resan med Kalle, men ingen öppnar när hon knackar på dörren och han svarar inte heller i telefon, hon kikar försiktigt in genom fönstret och ser att alla möbler är borta. Han har flyttat, utan att berätta det för Trillian. Hennes bästa vän har övergivit henne och det river upp gamla sår inom henne. 

Det enda hon vill just nu är att slippa vara ensam så hon beger sig till en annan granne. Hon är inte den enda besökaren där visar det sig och mannen presenterar sig som Garret Rudbom. Han tycker visserligen att Trillian ser ut som en clown men det gör henne inget, hon beter sig ändå som en.


Dom börjar prata med varandra och även om Trillian inte kan mycket om romantik så tycker hon att Garret börjar se lite intresserad ut. Kan det verkligen vara så, undrar hon, att någon faktiskt är intresserad av mig som mer än bara en vän?


Hon letar fler tecken på att han kan gilla henne och så fort hon tycker sig se något så chansar hon och ger honom en puss på munnen och han besvarar den direkt.


Trillian blir så ivrig när passionen sveper över henne och dom kan inte vänta, Garret leder henne till sovrummet och dom hinner knappt landa i sängen innan kläderna har flugit åt alla möjliga håll och dom har dragit täcket över huvudet.


När sängens ägare upptäcker vad dom håller på med så blir han allt annat än glad, men det är ändå med stolta steg som Trillian lämnar tomten. 


Strax därefter så ringer Kalle, han ber om ursäkt för att han inte berättat om flytten tidigare och säger att han försökt få tag på henne i flera dagar. Trillian blir alldeles varm i hjärtat av att höra hans röst, "han övergav mig inte" tänker hon leendes. Dom bestämmer sig för att mötas upp så att hon kan berätta om sin resa.


Dom pratar på om alla Trillians äventyr i Egypten och när hon ger honom en vänskaplig kram så varar den längre än vanligt. Båda blir tysta och bara stirrar in i varandras ögon.


Trillian som fortfarande känner sig ganska uppjagad efter det som hände med Garret får en idé. Hon drar med sig Kalle till en höstack och han följer efter utan invändningar. Det sticks ganska mycket men Trillian har aldrig känt en så passionerad närhet med sin vän tidigare.



Kalle kan inte stanna så länge så efteråt ger Trillian honom en snabb puss farväl och beger sig hemåt.


En natt, inte allt för långt efter hemkomsten från resan, vaknar Trillian av en helt ny sorts känsla. Hon känner rent instinktivt att hon kommer att bli mamma snart och ler lyckligt i några sekunder. Sen inser hon sitt dilemma, vem är pappan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar