Kapitel 50

Veckorna går långsamt för Fideli men till slut kommer dagen hon längtat efter. Det är dags för trillingarna att lämna tonåren bakom sig och bege sig in i vuxenlivet och det gör dom med en enorm fest och enorma mängder tårta, precis som vanligt.





Det är också den här kvällen som Embla och Fideli ger sig av för att hitta sig något eget och även om Liam kommer att sakna Embla så är han väldigt glad över att få hennes flickvän ur huset. Rakel blir alldeles tårögd när hon kramar sin syster farväl. "Vi kommer fortfarande att träffas, du behöver inte vara ledsen" säger Embla tröstande men känner själv en tår i ögonvrån. Hennes små syskon, som hon tagit hand om sen innan dom kunde krypa, var nu vuxna och hon skulle lämna dom alldeles ensamma i huset.


Alla är dock inte lika inställda på att bli lämnade. Cedrik bönar och ber om att få följa med då det skulle bli mycket lättare för honom att studera inför sin framtida karriär om han kom undan från Liams musik och konstanta utbrott. Embla kan inte säga nej till honom och det krävs bara en blick mot Fideli för att hon ska inse att hon inte har något att säga till om i frågan. 

Rakel kramar om Cedrik extra hårt, det här skulle vara första gången någonsin som alla trillingar inte var tillsammans och även om hon någonstans visste att det skulle hända någon gång, så var hon inte beredd på att det skulle hända just idag.


När huset är tomt på folk så är Liam mer än snabb på att ta över det stora sovrummet och dessutom inviga det med Clara, vilket hon inte har något emot. Rakel börjar fundera på om han planerat det här sen han fick höra om flytten men hon orkar inte ta upp det faktum att hon också hade velat ha det sovrummet till sig själv.


 Hon har dock andra planer att bry sig om. Nu när skolan var över så skulle Marcia vara tvungen att åka tillbaka till sin familj ute på landet och dom skulle aldrig ha tid att ses. Rakel som redan mist en syster idag är inte sugen på att mista Marcia också, så hon frågar om hon vill flytta in i huset. Då skulle hon kunna hitta ett jobb i stan och dom kan fortsätta ses varje dag. Marcia blir överlycklig och slänger sig runt Rakels hals.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar