Kapitel 24

Det är födelsedag efter födelsedag i huset och den här gången är det Didriks tur. Så han har längtat efter den här dagen och han har planerat den in i minsta detalj. Han börjar med att fira lite med sin älskade syster.


Sen gräver han fram dom nya kläderna som han köpt veckan innan och provar ut vilka som passar honom bäst, han har till och med köpt nya örhängen speciellt för idag. Sen ringer han Dafne och ber henne möta honom vid sjön, hon undrar vad det är han vill men han säger inte mer än att dom kommer att ha jätteroligt och hon går med på att möta honom där.


När han kommer fram så väntar Dafne redan på honom. Hon som var beredd på att hon skulle möta samma efterhängsna tonåring som vanligt blir riktigt förvånad när den Didrik som kommer gåendes mot henne inte bara har förvandlats till en ung man utan även bär på en bukett röda rosor åt henne.


Hon har alltid känt av en dragning till honom men vägrat ge efter trots alla Didriks försök att få henne på fall, men idag kan hon bara inte låta bli, han är så otroligt, snygg! Hon drar sig lite närmare.


Så stannar han plötsligt upp, ser sig omkring och börjar gräva i sin ficka efter något. Dafne blir nyfiken men väntar tålmodigt. När han sedan går ned på ett knä så inser hon vad som håller på att hända. Didrik är alldeles förblindad av kärlek och ser inte den sekund av tvekan som sveper över hennes ansikte.

Didrik har planerat den här stunden sedan första gången han såg henne. Hon gick sista året på gymnasiet och han hade precis börjat. Hon hade stått och pratat med sina vänner i korridoren och han kunde inte sluta stirra på henne, tills han gick in i en vägg. Hon hade skrattat åt honom och han minns att han tyckte hon hade det mest perfekta leendet han någonsin sett. Sen dess hade han gjort allt för att komma henne nära och nu var stunden äntligen här. Han kontrollerar omgivningen lite snabbt för att se så att allt verkligen är perfekt, letar efter ringen i fickan och går ned på ett knä för att fråga kvinnan han älskar att gifta sig med honom. Han har aldrig känt sig så lycklig som när han sätter ringen på hennes finger.



Dafne flyttar in hos familjen och är välkomnad av alla. Men dom tvivel hon hade tidigare finns kvar. Hon har lyckats dölja sin mörka sida för Didrik och hans familj än så länge, men vad händer om dom får reda på vem hon egentligen är?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar