Kapitel 14

Kalle tar inte med sig mycket mer än sin älskade bil i flytten men när han ser sig omkring i det mer än minimalistiska rucklet där Trillian sover i en enkelsäng i köket, Didrik knappt har några leksaker och väggarna är omålade så väljer han att sälja bilen så att dom kan få ett riktigt hus att bo i.

Något han märkte väldigt snabbt var dock att Trillian älskar färg, i massor, och vilken energi hon har, även om han kunde önska mer av hennes koncentrationsförmåga. Hon flyger runt med färgburkar och tapeter i hela huset och bryr sig inte om att måla färdigt ett rum innan hon ger sig på ett annat med en ny galen färg och när hon återvänder till den omålade väggen har hon med sig en helt annan färgburk. "Jag bor i en cirkus" tänker Kalle när han somnar stirrandes på det nya färgglada taket helt utmattad efter Trillians framfart.

Som tidigare sagt så är Trillians favoritfärg grön och det lider ingen brist på just den färgen i huset, särskilt inte i det nya sovrummet. Det är inte mycket som matchar egentligen men Trillian är helnöjd även om vem som helst skulle gissa att det var ett barn som dekorerat huset, vilket kanske inte är helt fel med tanke på att Trillian aldrig lämnat barndomen helt och hållet.







Lyckan håller dock inte i sig länge i huset, trots glada färger överallt. Trillian vill väldigt gärna kramas och gosa med Kalle men så fort hon gör några närmanden så backar han undan. Eftersom han betett sig konstigt så ger hon honom några dagar att anpassa sig till det nya livet men det fortsätter på samma sätt.


Till slut får hon nog, "Om du inte ens vill ta i mig, varför flyttade du in över huvud taget?". Hon väntar inte ens på svar innan hon fortsätter, "Jag behöver närhet och jag får ingenting, ska det vara så här så klarar vi oss bättre utan dig!" Hon ger honom inte ens en chans att försvara sig utan kastar sig ner i sängen och drar täcket över huvudet.


Nästa morgon när hon vaknar så sträcker hon ut armen mot hans sida av sängen och märker att hon är ensam. Hon går vidare ut i köket och Kalle är inte kvar.

1 kommentar:

  1. Va elakt av dig att ta bort Kalle. Jag gillar ju honom. /kokos

    SvaraRadera