Kapitel 28

Efter att Ayla föddes så har Didrik märkt att Dafne förändrats. Den passionerade hungern som brukade synas i hennes ögon har börjat tappa passion samtidigt som hungern ökar och han vet verkligen inte vad han ska tro. Hon verkar på något sätt svagare än vanligt och ser lite blek ut, själv säger hon att hon är lite febrig bara och att det snart går över men han vet att hon döljer något för honom. Hon har slutat ge sig ut på nätterna men spenderar istället nästan hela dagarna i källaren och verkar försvinna spårlöst från tomten ibland utan att någon ser henne lämna huset.

 
Hon visar nästan inget intresse alls för Ayla men kan ibland stå och stirra på henne när hon sover med en blick som gör Didrik orolig. Han försöker ändå få henne att vara mer delaktig i Aylas liv och Dafne kan plocka upp henne och gosa ibland när Didrik ber henne, men så fort han inte ser lägger hon ner barnet i spjälsängen igen och går ner i källaren istället.


Essibel har varit iväg på sin bal, hon blev balens drottning och stortrivdes. Det var verkligen den bästa kvällen i hennes liv, men hon blir illa till mods så fort hon går in genom dörren. Natten känns mörkare än vanligt och Essibel kan känna av något ondskefullt i huset. Hon sover väldigt oroligt den natten med många mardrömmar om monster som lurar i skuggorna.


Trots det oförklarliga som händer i huset så försöker familjen hålla humöret uppe för Aylas födelsedag. Didrik är stolt som få över sin vackra dotter och Essibel kan inte låta bli att längta efter egna barn när hon ser på henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar