Kapitel 25

Huset är fullt av liv. Trillian har kommit över det faktum att håret är grått och ryggen böjd, man är inte äldre än man gör sig tycker hon och skrattar glatt när hon susar ner för trappräcket. Didrik hejar på medan Essibel istället oroar sig för att hennes mamma ska ramla och bryta höften vilken dag som helst om hon fortsätter bete sig sådär.


Som förlovningspresent har Didrik ordnat med flera instrument åt Dafne för han vet hur mycket hon älskar musik och hon använder dom flitigt. Det låter dock lite väl högt tycker Essibel som har sitt rum rakt ovanför och Didrik lovar henne att han ska bygga en ljudisolerad källare åt Dafnes instrument så fort pengarna räcker till.


Redan första veckan i gymnasiet har Essibel hittat sin romantiska saga, fast än så länge vet Riley inte om att hon planerat ut hela deras framtid tillsammans. Han följde med till det lustiga huset i hopp om några nybakta kakor som Essibel nämnt i förbifarten, efter flera timmar där så började han inse att det aldrig fanns några kakor men när hon kämpat så för att få med honom dit så tycker han att det skulle vara oartigt att bara gå hem, hon är ju inte allt för hemsk att umgås med.

Essibel å andra sidan planerar verkligen för fullt. "Han har en ganska konstig frisyr och jag gillar inte riktigt den där skjortan, men när jag är klar med honom så kommer han att vara den perfekta mannen på alla sätt." I hopp om att inte sluta som Trillian så har Essibel börjat sträva mer och mer efter att vara normal. Hon vill ha en man som har ett normalt jobb, inte sticker ut för mycket i sitt utseende eller intressen, han ska bete sig som en vuxen och inte ett förvuxet barn som hennes mor och bror, hon vill ha två barn och vara den perfekta hemmafrun som tar hand om barnen på dagarna och spenderar tid med sin man på kvällarna. Framför allt så vill hon inte bo i ett hus som ser ut att vara dekorerat av en 3-åring.


 Trillian umgås mer och mer med Rico, som numera är hennes ex-chef då hon kom på att hon ville arbeta med barn och tog ett jobb på skolan istället.


När Rico gått hem så drar Didrik henne åt sidan och frågar om det är något på gång mellan dom. Trillian förstår inte alls vad han pratar om men han fortsätter envist med att alla kan se hur bra dom passar ihop och att dom borde satsa på varandra. Han tycker inte att hans mamma ska spendera sina sista år ensam när den perfekta mannen är hennes bästa vän. Trillian viftar bort honom och går och lägger sig istället, men han lyckades få henne att fundera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar