Kapitel 86

"Är du säker på att det här är vad du vill?" frågade Cory ännu en gång.
"Jag borde ha gjort det här för länge sen, jag är redo. Du ska inte känna det som att du tvingar mig till något."
Derik kramade Corys händer lite hårdare.
"Du kommer väl till parken efteråt? Jag vill så gärna spendera tid med dig utanför det här huset och att du ska få träffa Ofelia."
"Tänk om hon inte tycker om mig?"
Cory log när han hörde nervositeten i hans röst.
"Hon kommer att älska dig, jag lovar."


I huset verkade Esters ensamma natt ha gått obemärkt förbi. När Fiona kom hem mitt i natten antog hon att Ofelia var hemma och att båda låg och sov. När Ofelia kom hem tidigt på morgonen antog hon i sin tur att Fiona hade Ester i sitt rum. Vad som egentligen hade hänt var att hon somnat i sin leksakslåda under natten. Men det var trots det en glad tjej som mötte Fiona när hon vaknade.


Fiona hade äntligen en lugn dag framför sig och planen var att spendera den med Eric och Ester. Hon önskade innerligt att hon hade mer tid till dom båda men hennes studier var allt för krävande för att ge henne mer än några enstaka lediga dagar.


Varken hon eller Eric hade något emot att få nyheten att dom skulle få huset för sig själva större delen av dagen. Ester skötte sig själv större delen av tiden nu så dom tog sin chans och slog sig ner framför tv:n för en riktig slappardag.


Ofelia hade övertalat Zack att följa med till parken i ett försök att få honom att, om inte värma upp till Cory, så i alla fall acceptera hans närvaro. Det var lite stelt till en början, särskilt för Derik som inte bara var ute bland folk med Cory för första gången men även träffade hans flickvän och hennes andra pojkvän samtidigt. Dom hade inte ens vetat att han existerade dagen innan trots att han och Cory började träffas långt innan Ofelia kom in i bilden. Nu när han väl var på väg att komma ut så kunde han inte förstå varför han gömt sig bakom Naomi så länge.


Zack valde att försöka hålla sig på avstånd från Cory så gott det gick i början. Men det faktum att Derik var med gav honom känslan av att dom var två separata par som var ute tillsammans istället för två killar som konkurrerade med varandra om samma tjej. Ju längre dagen gick desto lättare hade han att vara där och när Cory till slut ramlade så var det Zack som kom till undsättning och hjälpte honom upp.


Ofelia och Cory kände att parken hade varit ett perfekt val för att få alla att umgås. Det faktum att det var fullt av andra människor gjorde att det blev mer avslappnat och när mörkret började falla så skrattade alla gott tillsammans. Skridskoåkning blev man dock hungrig av, så dom valde att bege sig hemåt för att äta middag tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar