Kapitel 80

Temperaturen hade sjunkit tillräckligt mycket för att ligga på minus dygnet runt och samtidigt som den första snön föll så satte Ofelias värkar igång.


När hon kom hem igen så hade hon med sig en dotter. Hon hade inte funderat ut något namn ännu så tills vidare blev hon bara känd som Sessan.


Cory kom över så ofta han kunde och Ofelia var noga med att Sessan inte skulle komma i vägen för deras förhållande. Så länge hon var lugn och snäll så var det inga problem. Ofelia hade svårt att slita blicken från Cory när han var där och blev nästan lite avundsjuk när han gav deras dotter mer uppmärksamhet än henne. Inte för att det var någon brist på uppmärksamhet för henne heller men hon ville alltid ha honom lite närmare än han var, nästan som om han aldrig kunde vara nära nog även om han hade all fokus på henne och höll sig tätt intill.


Ofelia försökte hålla en god min när hennes älsklingar var där, men hon visste inget värre än Sessans skrik och smutsiga blöjor. Allt hon ville göra när hon satte igång var att försvinna ur huset och låta någon annan ta hand om det.


Liam däremot hade inget emot att ta hand om henne när Ofelia var i skolan. Han visade samma ömhet mot sitt barnbarn som han gjort mot Ofelia när hon var liten. Tack vare att han bara jobbade på kvällarna så fick hon ingen brist på uppmärksamhet om dagarna.


På kvällarna så spenderade Fiona sina pauser med sin systerdotter. Hon hade blivit hals över huvud förälskad i Sessan och längtade till den dag då hon kunde starta en egen familj med Eric. Tills dess var hon dock nöjd med att berätta sagor och sjunga för deras lilla isprinsessa, som kommit till dom med vintern.


Zack hade lite svårare att ta till sig den lilla men han var ändå mer avslappnad runt Ofelia nu när hon inte var gravid längre. Han hade varit lite rädd för att göra illa henne eller barnet tidigare och kände äntligen att han kunde sluta oroa sig över det när dom träffades. Vintern hade dock gjort att deras vanliga kvällar ute på stan bytts ut mot lugna kvällar framför tv:n.


När Ofelia tröttnat på att Sessan skrek hela nätterna så flydde hon till Cory och lät familjen ta hand om hennes problem. Hon visste inget bättre än att stå mitt i det snötäckta landskapet i ett lätt snöfall och hålla honom nära. När månens sken mötte hans ögon så kunde hon drunkna i dom i timmar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar