Kapitel 93

Ofelia fortsatte att få korta mystiska samtal som fick henne att skynda sig ut ur huset utan att säga något och Ester kände att hon behövde veta mer. Hon tog mod till sig och frågade vem mannen i bilden var. Precis som den där natten när hon träffat Joey så sa hon inget mer än att han var en gammal vän. Ester fortsatte med att undra varför hon aldrig träffat honom och fick då se sin mamma ljuga henne rakt upp i ansiktet utan att röra en min och säga att hon inte träffat honom på många år.


Ester ville inte att hennes mamma skulle misstänka att hon visste och lät det vara. Men hon gick igenom alla gamla fotoalbum i jakt på någon information om var han fanns eller vad han hette i efternamn så hon skulle kunna hitta honom. Till sin besvikelse så hittade hon ingenting. I alla deras fotoalbum så fanns det inte en enda bild på honom, det enda beviset som fanns på att han kände Ofelia var kortet i sovrummet.

Men hon tänkte inte ge upp så lätt. Så fort hon var ensam hemma gick hon igenom varenda låda och skåp i huset i jakt på mer fakta om Joey. Hon hittade gamla presenter från Zack och Derik tillsammans med fler bilder av dom tillsammans med Ofelia och Cory, några bilder på henne själv sen hon var liten, sin gamla snuttefilt och mängder med gulnade kärleksbrev som hon snabbt bläddrade igenom. Dom flesta breven var från Cory och Zack, men ett brev hade Ofelias handstil på sig och det var inte menat till Cory.

"Joey Ekström
Äppelvägen 74
706 39 Appaloosa Plains"

Hon läste adressen högt flera gånger som för att försöka övertala sig själv om att det hon hittat faktiskt var sant.


Hon bestämde en dag då hon skulle bege sig till adressen och leta efter Joey. Tiger följde med som vanligt och Ester var glad att hon fanns där som stöd. Det var med darrande ben som hon började röra sig runt huset och spana in genom fönstren för att försöka se om han fanns där.


När hon kom runt hörnet kunde hon se honom. Hon tog snabbt ett steg tillbaka för att inte bli sedd och iakttog sedan det som utspelade sig bara några meter bort. Han pratade med en äldre kvinna som verkade känna honom väl. Ester kunde inte höra allt dom sa men från det lilla hon hörde lät det som att dom var ett par.


Plötsligt blir det tyst och Ester ser att kvinnan sträcker sig fram för att kyssa honom, men Joey backar undan och hindrar henne. Hon kunde inte förstå varför han var med den här kvinnan om han inte ville vara nära henne. I hennes hus kunde man inte slita ett par ifrån varandra när dom väl satt ögonen i varandra, det här var något helt nytt för Ester.


Hon ser kvinnan sträcka sig efter Joeys hand men han drar den genast åt sig och låter arg när han pratar med henne igen. Hon står kvar med ett sänkt huvud medan han stormar därifrån. Ester kände att det var bäst att ta sig därifrån, hon ville inte bli upptäckt och träffa sin pappa för första gången när han var arg. Hon signalerade till Tiger att dom skulle gå och dom smög försiktigt iväg från huset tillsammans.


Det fanns så mycket för Ester att fundera på nu och hon satt inne på sitt rum och försökte få fram något vettigt ur det hon sett. Joey hade aldrig velat träffa henne men han ringde efter hennes mamma mest hela tiden. Han hade fått Ofelia att ljuga och dölja saker för Cory, något som hon aldrig gjorde annars. Joey bodde med en kvinna som verkligen tyckte om honom, men han verkade inte vara särskilt förtjust i henne alls.


Ester hade inte tillräckligt med information än för att kunna komma fram till något mer än att vuxna är konstiga och omöjliga att förstå sig på och allt detta tänkande gjorde henne utmattad. Tankarna snurrade runt i huvudet på henne tills hon föll ihop av trötthet på sängen.


2 kommentarer:

  1. Ester är så bedårande!! :D

    Och det här är så spännande! Kommer man få veta vem som är hennes biologiska pappa, tro? Är det Joey? :O

    Jag längtar efter fortsättning! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ester verkar rätt bestämd på att få reda på sanningen. Det blir att vänta och se om hon lyckas.

      Radera